Nieuw appartementen gebouw in Parkhoven in Waddinxveen Triangel

Park Triangel bestaat uit meerdere deelgebieden waaronder Parkhoven.

Het deelgebied Parkhoven is gelegen naast project Parksingel en in de nabijheid van het Centrumplan en overige voorzieningen als het gezondheidscentrum de Boemerang. Parkhoven is ruim en groen opgezet en wordt omsloten door water.

Het ontwerp met 28 sociale 2- en 3-kamer appartementen (54m2 respectievelijk 67m2) krijgen hier de charmante Engelse landhuisstijl die de groene 'Tuinwijk' haar karakter geeft.

Voor de hoofdopzet is gekozen voor een compact gebouw, op basis van een 6 appartementen per etage, met wisselend 2- en 3-kamerwoningen . Het gebouw heeft een getrapte opbouw die aflopend aansluit naar de woningen in Parkhoven. De woningen zijn gevormd rond een centrale kern met (nood-)trappenhuis en een brancardlift. De woningen hebben een berging op de begane grond.

De woningen op begane grond zijn gelijk aan de woningen op de verdiepingen en hebben een kleine tuin op het zuid-westen. De woningen op de verdiepingen hebben een klein balkon. Het laagste dak zal worden ingericht als gezamenlijk dakterras.

De woningen zijn gasloos ontworpen en voldoen aan de recente BENG-eisen van juni 2019.

Op 11 juli 2019 is de Design & Build overeenkomst met BM Wonen getekend.